TÜBİTAK'ta böcek bilirkişi raporu yok

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, eski mevkidaşı Palaz'ın böcek davasında kimyager yerine elektronikçi görevlendirdiğini ve raporu kayıtlara girmediğini anlattı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK'ta böcek bilirkişi raporu yok

SAFURE CANTURK

TÜBİTAKBaşkan Yardımcısı Abdullah Çavuşoğlu, TÜBİTAK'taki Paralel çete ve 'böcek davasında yargılanan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Çavuşoğlu, "Sahte diploma ile TÜBİTAK'ta işe başlatılan Cevat Aydın tutuklandı. Askerlik belgesi lise mezunu olduğunu açığa çıkartacaktı. Sahte diplomalı elemanı eksik belge ile işe başlatan Hasan Palaz yargı önünde hesap verecek. Bu sadece başlangıç. TÜBİTAK'ın destekleri de inceleniyor. Mesela 2013'te TIP desteklerinin yüzde 15'i Turgut Özal Üniversitesi'ne gitmiş" dedi. Palaz'ın "Yazdığım raporun tarihini değiştirmemi istediler" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Çavuşoğlu, "Söz konusu raporun altında Palaz'ın imzası yok. Onun imzası olmayan bir raporu kimse ondan değiştirmesini isteyemez. Kayıtlarda sadece Palaz'ın bilirkişi görevlendirmek üzere üst yazısı var. Bilirkişi olarak kimyager yerine elektronikçi görevlendirmiş. Bu suçtur. Bunu örtmek için bilirkişinin imzalı raporunu TÜBİTAK kayıtlarına girmemiş. Görüş aldığını söylediği kimyageri ise görevlendirmemiş. Bununla ilgili bir belge de yok. 'Böcek sökülürse kanıt yok olur' derken, 2011'de konulan böceğin pili ne zaman biter söylesin. Diğer suçlardan sıyrılma gayreti açıkça belli oluyor. Palaz ve ekibi kriptolu telefonların sertifikalarını SMS yoluyla değiştirebildiklerini kamuoyuna açıklasalar ya! Kriptolu telefonla "session key" parametreleri ile neler yaptıklarını da açıklasınlar! Bakan talimatına rağmen 148 kişiyi işe alıp karşılığında görevden alınınca rapor değiştirme yalanına sarıldı" diye konuştu.

YENİ TELEFONLAR DİNLENEMEZ

Çavuşloğlu, yeni geliştirilen kriptolu telefonlarla ilgili ise şunları kaydetti: "Yeni geliştirdiğimiz kriptolu telefonların dinlenme ihtimali kesinlikle sıfırdır. Bizzat geliştiren ekibin başı olarak bunu söylüyorum. Kriptolu K2 telefonunu geliştirenler aynı şeyi söyleyebiliyor mu? TÜBİTAK'ta süreçlerde nesnel davranmayanların hepsi değiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber